ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ φάκελος 10g

Σπόροι φασκόμηλου

Τιμή
9,92 €
Περιγραφή

Σπόρος ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ (Salvia officinalis) φάκελος 10g

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ (Salvia officinalis)

Το φασκόμηλο είναι ένα σκληραγωγημένο πολυετές φυτό που φτάνει σε ύψος τα 90εκ. και σε πλάτος τα 60 εκ. Έχει γεύση αρωματική και ελαφρώς πικρή. Ανθίζει τους καλοκαιρινούς μήνες με όμορφα μωβ, ροζ, μπλε ή λευκά άνθη.  Χρησιμοποιείται ως αρωματικό βότανο στη μαγειρική ,αλλά και ως αφέψημα.

Το φασκόμηλο χρειάζεται για την καλλιέργειά του άφθονο ήλιο και έδαφος με καλή αποστράγγιση και αερισμό. Ευδοκιμεί καλύτερα σε έδαφος πλούσιο σε άζωτο, πηλώδες και με ρΗ από 6 έως 6,5.  Αν το χώμα είναι αργιλώδες  μπορούμε να αναμείξουμε άμμο και οργανική ύλη  ώστε να βοηθήσει στην καλή στράγγιση του εδάφους.  Αναπτύσσεται  καλύτερα μαζί με  άλλες πολυετείς πόες όπως το θυμάρι, η ρίγανη, η μαντζουράνα και ο μαϊντανός. Η σπορά του γίνεται στα τέλη της άνοιξης σε βάθος περίπου 1-1,5 εκ. Οι σπόροι θα αρχίσουν να βλαστάνουν μετά από 10 με 21 ημέρες. Δεν χρειάζεται πολύ πότισμα, μόνο όταν τα φυτά είναι μικρά το έδαφος θα πρέπει να είναι υγρό, όταν ωριμάσουν ποτίζουμε μόνο όταν το χώμα είναι τελείως στεγνό.

Κλαδεύουμε το φασκόμηλο ,στην αρχή της άνοιξης, κάθε στέλεχος κατά το 1/3. Η μούχλα είναι το μόνο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει το φασκόμηλο, την αποφεύγουμε προσέχοντας σχολαστικά τα φυτά κατά την διάρκεια ενός ζεστού και υγρού καιρού και αραιώνοντας τα φυτά τακτικά για αύξηση της κυκλοφορίας του αέρα. Κάθε τρία με πέντε χρόνια πρέπει να αντικαθιστούμε τα φυτά με νέα γιατί γίνονται ξυλώδη και άτακτα.

Συγκομίζουμε ελαφρά κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου κόβοντας φύλλα όποτε χρειάζονται. Στα επόμενα χρόνια μπορούμε να συγκομίζουμε όλο το φυτό.

Η AGROGEN ΣΤΟ TWITTER

Η AGROGEN ΣΤΟ FACEBOOK

Η AGROGEN ΣΤΟ PINTEREST

Agrogen S.A.

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 30 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Στη γκάμα των προϊόντων της ανήκουν σπόροι κηπευτικών, σπόροι αρωματικών και κτηνοτροφικών φυτών, σπόροι γκαζόν, πατατόσπορος, κοκκάρι, απωθητικά ζώων, καθώς και υψηλής ποιότητας λιπάσματα και φυτοχώματα. Στηρίζει και προμηθεύει με τα προϊόντα της τα καλύτερα γεωπονικά καταστήματα και φυτώρια της χώρας μας. Παράλληλα, σποροπαράγει με μεράκι ελληνικές ποικιλίες κηπευτικών, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του γενετικού υλικού στη χώρα μας. Με σεβασμό στον καλλιεργητή και στο περιβάλλον, δεν διαθέτει γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αλλά μόνο πιστοποιημένους και ελεγμένους σπόρους.

Η AGROGEN στο YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

sample+30 210 6020863
+30 210 6658822

sampleinfo@agrogen.gr
sales@agrogen.gr

 

        47ο χλμ. Αττικής Οδού
19400, Τ.Θ. 394 Κορωπί, Αττική

ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.