ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ φάκελος 100gr

Σπόροι γλυκάνισου

Τιμή
9,92 €
Περιγραφή

Σπόρος ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ (Pimpinella anisum) φάκελος 100g

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ (Pimpinella anisum)

Ο Γλυκάνισος είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά μπαχαρικά που χρησιμοποιείται όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και στην ιατρική. Πρόκειται για ένα μέλος της οικογένειας Apiaceae, η οποία περιλαμβάνει καρότο, μαϊντανό, άνηθο, μάραθο, κόλιανδρο και κύμινο.

Ο Γλυκάνισος ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται ως καρύκευμα στη μαγειρική. Ιατρικώς χρησιμοποιείται για την προώθηση της πέψης και για την αύξηση της ροής των ούρων. Έλαιο γλυκάνισου χρησιμοποιείται επίσης στην διαδικασία αρωματισμού για καραμέλες, παστίλιες και σιρόπια του βήχα.

Σπορά - Καλλιέργεια Γλυκάνισου:

Ο γλυκάνισος ευδοκιμεί καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενα, ελαφριά, πλούσια, ελαφρώς ξηρά, αργιλώδη εδάφη καλά εκτεθειμένα στον ήλιο. Σπέρνουμε στην αρχή της άνοιξης, από τα μέσα Μαρτίου έως τέλος Απριλίου, ρίχνουμε 570 γραμμάρια σπόρων ανά στρέμμα σε βάθος σποράς 1 εκ. Αφήνουμε  μια απόσταση 50 – 75 εκ. μεταξύ των γραμμών. Τα φυτά βλαστάνουν  14 ημέρες μετά τη σπορά τους. Αν τα θέλουμε για ξήρανση τα κόβουμε 4 μήνες μετά τη σπορά τους, ενώ αν θέλουμε τους καρπούς αφήνουμε τα φυτά να περάσουν όλο τον κύκλο της ανάπτυξής τους. Τον γλυκάνισo τον χρησιμοποιούμε στη μαγειρική. Έχει παρόμοια γεύση με το μάραθο, το εστραγκόν και τη γλυκόριζα. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται ως γαρνιτούρα σε αρωματικές σαλάτες. Το έλαιο γλυκάνισου δίνει γεύση σε αλκοολούχα και μη ποτά. Μια άλλη χρήση του είναι για να γίνονται πιο  εύγευστα  κάποια φάρμακα.

Η AGROGEN ΣΤΟ TWITTER

Η AGROGEN ΣΤΟ FACEBOOK

Η AGROGEN ΣΤΟ PINTEREST

Agrogen S.A.

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 30 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Στη γκάμα των προϊόντων της ανήκουν σπόροι κηπευτικών, σπόροι αρωματικών και κτηνοτροφικών φυτών, σπόροι γκαζόν, πατατόσπορος, κοκκάρι, απωθητικά ζώων, καθώς και υψηλής ποιότητας λιπάσματα και φυτοχώματα. Στηρίζει και προμηθεύει με τα προϊόντα της τα καλύτερα γεωπονικά καταστήματα και φυτώρια της χώρας μας. Παράλληλα, σποροπαράγει με μεράκι ελληνικές ποικιλίες κηπευτικών, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του γενετικού υλικού στη χώρα μας. Με σεβασμό στον καλλιεργητή και στο περιβάλλον, δεν διαθέτει γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αλλά μόνο πιστοποιημένους και ελεγμένους σπόρους.

Η AGROGEN στο YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

sample+30 210 6020863
+30 210 6658822

sampleinfo@agrogen.gr
sales@agrogen.gr

 

        47ο χλμ. Αττικής Οδού
19400, Τ.Θ. 394 Κορωπί, Αττική

ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.