ΛΕΒΑΝΤΑ φάκελος 10g

Σπόροι λεβάντας (Lavandula angustifolia)

Τιμή
5,95 €
Περιγραφή

Σπόρος ΛΕΒΑΝΤΑ (Lavandula angustifolia) φάκελος 10g

ΛΕΒΑΝΤΑ (Lavandula angustofolia)

Η λεβάντα (Lavandula angustifolia) ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών ( Labiatae) είναι ένας όμορφο αρωματικός θάμνος που παράγει μοβ άνθη. Συνήθως καλλιεργούμε λεβάντα με σπόρους, η διαδικασία είναι λίγο αργή, όμως είναι αρκετά οικονομική σε σχέση με την αγορά μοσχευμάτων.

Σπορά - Καλλιέργεια λεβάντας

Ξεκινάμε με την βλάστηση των σπόρων. Επειδή θα πάρει λίγος καιρός να βλαστήσουν οι σπόροι, ξεκινάμε νωρίτερα σε εσωτερικούς χώρους ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος να αναπτυχθούν. Γεμίζουμε ένα δοχείο με το αρχικό μίγμα των σπόρων, φυτεύουμε είτε ραντίζοντας πάνω από το έδαφος είτε ρίχνοντας ένα σπόρο εάν χρησιμοποιούμε δίσκους σποράς. Καλύπτουμε τους σπόρους ελαφρά με χώμα (η σπορά είναι σχεδόν επιφανειακή), οι σπόροι χρειάζονται ηλιακό φως για να βλαστήσουν. Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι κοντά στους 20 οC. Ποτίζουμε ελαφριά, καθώς το πολύ νερό θα βοηθήσει τους μύκητες να αναπτυχθούν και θα καταστρέψει τους σπόρους. Η βλάστηση των σπόρων μπορεί να διαρκέσει από 2 βδομάδες μέχρι και ένα μήνα. Καλό θα είναι να υπάρχει αρκετό άμεσο ηλιακό φως καθώς φυτρώνουν. Μόλις η λεβάντα βγάλει αρκετές σειρές φύλλων μπορούμε να κάνουμε την μεταφύτευση. Επιλέγουμε γλάστρες με διάμετρο ίση με 5 εκ. τουλάχιστον. Γεμίζουμε με χώμα καλά στραγγιζόμενο. Τοποθετούμε τα φυτά της λεβάντας στην γλάστρα, αφήνουμε τα φυτά εκεί μέχρι να φτάσουν σε ύψος τα 7 εκ. αλλά να έχουν μόνο ένα μίσχο, αυτό θα μας πάρει περίπου 1 έως 3 μήνες,  ώστε να τα μεταφυτέψουμε στις τελικές τους θέσεις. Καλό είναι να τοποθετούμε τις γλάστρες σε εξωτερικούς χώρους με λίγο ήλιο για μερικές ώρες κάθε φορά, ώστε να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις εξωτερικές συνθήκες. Για την εξωτερική τους μεταφύτευση επιλέγουμε σημείο με λίγο ή πλήρη ήλιο, προετοιμάζουμε το χώμα σκάβοντας  το και  ρίχνοντας  μια δόση λιπάσματος, θα το κάνει πιο χαλαρό και αυτό θα βοηθήσει τις ρίζες να απλωθούν.  Το pH του εδάφους θα πρέπει να είναι μεταξύ 6,5 και 7,5 για καλύτερα αποτελέσματα. Τοποθετούμε τα φυτά σε μια απόσταση 30 – 60 εκ. μεταξύ τους. Ποτίζουμε μόνο όταν το χώμα είναι ξηρό. Τα ώριμα φυτά λεβάντας είναι αρκετά ανθεκτικά στην ξηρασία αλλά κατά το πρώτο έτος της ανάπτυξης της χρειάζεται τακτικό πότισμα. Εννοείται ότι πρέπει να αφήνουμε το χώμα να στεγνώνει μεταξύ των ποτισμάτων. Η λεβάντα αναπτύσσεται αργά κατά την διάρκεια του πρώτου έτους, και καλό θα είναι να κόβουμε κάθε ανθοφόρους βλαστούς όταν αρχίζουν να ανοίγουν τα πρώτα μπουμπούκια κατά την πρώτη καλλιεργητική περίοδο.

Η AGROGEN ΣΤΟ TWITTER

Η AGROGEN ΣΤΟ FACEBOOK

Η AGROGEN ΣΤΟ PINTEREST

Agrogen S.A.

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 30 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Στη γκάμα των προϊόντων της ανήκουν σπόροι κηπευτικών, σπόροι αρωματικών και κτηνοτροφικών φυτών, σπόροι γκαζόν, πατατόσπορος, κοκκάρι, απωθητικά ζώων, καθώς και υψηλής ποιότητας λιπάσματα και φυτοχώματα. Στηρίζει και προμηθεύει με τα προϊόντα της τα καλύτερα γεωπονικά καταστήματα και φυτώρια της χώρας μας. Παράλληλα, σποροπαράγει με μεράκι ελληνικές ποικιλίες κηπευτικών, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του γενετικού υλικού στη χώρα μας. Με σεβασμό στον καλλιεργητή και στο περιβάλλον, δεν διαθέτει γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αλλά μόνο πιστοποιημένους και ελεγμένους σπόρους.

Η AGROGEN στο YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

sample+30 210 6020863
+30 210 6658822

sampleinfo@agrogen.gr
sales@agrogen.gr

 

        47ο χλμ. Αττικής Οδού
19400, Τ.Θ. 394 Κορωπί, Αττική

ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.