ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ φάκελος 10g

Σπόροι μαντζουράνας

Price
5,00 €
Description

Σπόρος ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ (Origanum majorana) φάκελος 10g (45.000 σπόροι)

ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ (Origanum majorana)

Η μαντζουράνα είναι ένα πολυετές βότανο που φτάνει σε ύψος τα 60 εκ. Τα άνθη της είναι μωβ ή ροζ και τα φύλλα της είναι χνουδωτά. Προέρχεται από τη Μεσόγειο και ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών (Lamiaceae). Σε ψυχρότερα κλίματα, καλλιεργείται ως ετήσιο. Το άρωμά της είναι παρόμοιο με εκείνο της ρίγανης, αλλά πιο γλυκό. Η ματζουράνα προτιμά ελαφρώς αλκαλικό, ασβεστολιθικό έδαφος και θέση με πλήρη ήλιο. Σπέρνουμε την άνοιξη.  Βλαστάνει  περίπου  2 εβδομάδες μετά τη σπορά, και μέχρι να βλαστήσει θα πρέπει να κρατάμε το έδαφος υγρό έπειτα μπορούμε να ποτίζουμε λιγότερο. Συγκομίζουμε πριν ανοίξουν τα λουλούδια της ματζουράνας. Με την αποξήρανση η γεύση της γίνεται καλύτερη. Από τα άνθη της βγαίνει ένα αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαρμάκων και αρωμάτων.

 

Σπορά – Ματζουράνα:

Ημέρες μέχρι τη βλάστηση: 7-14

Ημέρες μέχρι τη συγκομιδή: 90

Εποχή Φύτευσης: Άνοιξη

Τρόπος Φύτευσης: Απευθείας - μεταφύτευση

Ύψος φυτού: 60cm

Απόσταση μεταξύ των φυτών: 15-20cm

Σπόροι ανά γραμμάριο: 4500

Κύκλος ζωής: Διετής

 

Η AGROGEN ΣΤΟ TWITTER

Η AGROGEN ΣΤΟ FACEBOOK

Η AGROGEN ΣΤΟ PINTEREST

Agrogen S.A.

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 30 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Στη γκάμα των προϊόντων της ανήκουν σπόροι κηπευτικών, σπόροι αρωματικών και κτηνοτροφικών φυτών, σπόροι γκαζόν, πατατόσπορος, κοκκάρι, απωθητικά ζώων, καθώς και υψηλής ποιότητας λιπάσματα και φυτοχώματα. Στηρίζει και προμηθεύει με τα προϊόντα της τα καλύτερα γεωπονικά καταστήματα και φυτώρια της χώρας μας. Παράλληλα, σποροπαράγει με μεράκι ελληνικές ποικιλίες κηπευτικών, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του γενετικού υλικού στη χώρα μας. Με σεβασμό στον καλλιεργητή και στο περιβάλλον, δεν διαθέτει γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αλλά μόνο πιστοποιημένους και ελεγμένους σπόρους.

Η AGROGEN στο YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

sample+30 210 6020863
+30 210 6658822

sampleinfo@agrogen.gr
sales@agrogen.gr

 

        47ο χλμ. Αττικής Οδού
19400, Τ.Θ. 394 Κορωπί, Αττική

ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.