ΚΡΕΜΜΥΔΙ (Allium cepa)

Τα κρεμμύδια χρειάζονται ηλιόλουστες ή μερικώς σκιαζόμενες και με λίγο αέρα περιοχές. Επίσης δεν πρέπει το έδαφος να είναι πολύ αργιλώες. Πρέπει να έχουμε αφαιρέσει από το χώμα πέτρες και ζιζάνια, και αν το έδαφος δεν είναι καλό, μπορούμε να προσθέσουμε οργανική ύλη πριν ξεκινήσουμε τη σπορά. Τα κρεμμύδια χρειάζονται καλό πότισμα κατά την περίοδο της άνοιξης, αλλά όχι το φθινόπωρο και το χειμώνα. Καλό θα είναι να αφαιρούμε συχνά τα αγριόχορτα.  Μπορούμε να σπείρουμε κρεμμύδια σε εσωτερικό χώρο μέσα σε δίσκους, πολύ νωρίς τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Έχοντας κάποια θερμότητα, ξεκινά νωρίς να βλαστάνει ώστε να κάνει ωραίους και μεγάλους βολβούς, ενώ μόλις βλαστήσει μπορεί να αυξηθεί και χωρίς θερμότητα. Μεταφυτεύουμε  όταν το χώμα αρχίζει και ζεσταίνεται. Για σπορά σε εξωτερικό χώρο περιμένουμε τον Μάρτιο όταν το χώμα έχει ζεστάνει λίγο, και σ αυτή την περίπτωση παίρνουμε μικρότερα κρεμμύδια δεδομένου της μικρής καλλιεργητικής περιόδου.

Για ξερό κρεμμύδι σπέρνουμε 600-800 γραμμάρια σπόρου ανά στρέμμα, για χλωρό 1000-1200 γραμμάρια σπόρου ανά στρέμμα, σε βάθος σποράς 1-1,5 εκ. αφήνουμε μια απόσταση 20-30 εκ. μεταξύ των γραμμών και 8-10 εκ. μεταξύ των φυτών. Η συγκομιδή μας γίνεται 4-6 μήνες μετά τη σπορά και παίρνουμε 5000 – 8000 κιλά ανά στρέμμα σε ξηρό βολβό.

Η σπορά κρεμμυδιού γίνεται ως εξής:

  • 250-300 σπόροι ανά γραμμάριο
  • 600-800 γραμμάρια σπόρου ανά στρέμμα για ξερό
  • 1000-1200 γραμμάρια σπόρου ανά στρέμμα για χλωρό
  • 20-30 εκ. μεταξύ των γραμμών & 8-10 εκ. μεταξύ των φυτών
  • Βάθος σποράς 1-1,5 εκ.
  • Συγκομιδή 4-6 μήνες από την σπορά
  • Μέση απόδοση 5000-8000 κιλά ανά στρέμμα σε ξηρό βολβό

ΣΠΟΡΟΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ AGROGEN

Η AGROGEN ΣΤΟ TWITTER

Η AGROGEN ΣΤΟ FACEBOOK

Η AGROGEN ΣΤΟ PINTEREST

Agrogen S.A.

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 30 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Στη γκάμα των προϊόντων της ανήκουν σπόροι κηπευτικών, σπόροι αρωματικών και κτηνοτροφικών φυτών, σπόροι γκαζόν, πατατόσπορος, κοκκάρι, απωθητικά ζώων, καθώς και υψηλής ποιότητας λιπάσματα και φυτοχώματα. Στηρίζει και προμηθεύει με τα προϊόντα της τα καλύτερα γεωπονικά καταστήματα και φυτώρια της χώρας μας. Παράλληλα, σποροπαράγει με μεράκι ελληνικές ποικιλίες κηπευτικών, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του γενετικού υλικού στη χώρα μας. Με σεβασμό στον καλλιεργητή και στο περιβάλλον, δεν διαθέτει γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αλλά μόνο πιστοποιημένους και ελεγμένους σπόρους.

Η AGROGEN στο YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

sample+30 210 6020863
+30 210 6658822

sampleinfo@agrogen.gr
sales@agrogen.gr

 

        47ο χλμ. Αττικής Οδού
19400, Τ.Θ. 394 Κορωπί, Αττική

ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.