ΣΠΟΡΟΣ ΛΑΧΑΝΟ από την Agrogen

Οι σπόροι λάχανου είναι μη γενετικά τροποποιημένοι

ΛΑΧΑΝΟ (Brassica oleracea var. capitata alba)

Το λάχανο ανήκει στην οικογένεια των Σταυρανθών ( Cruciferae) όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, χρησιμοποιείται σε σαλάτες αλλά και μαγειρευτό.

Ευδοκιμεί σε γόνιμα και καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Χρειάζεται πολύ καλό πότισμα και προαιρετικά λίπανση με άζωτο και κάλιο. Είναι λαχανικό που αντέχει το κρύο γι αυτό και το καλλιεργούμε από το φθινόπωρο μέχρι και την άνοιξη.

Μπορούμε να φυτέψουμε σπόρους είτε απευθείας στο έδαφος σε περιοχή που τη βλέπει ο ήλιος είτε σε σπορεία και να τα μεταφυτεύσουμε μόλις βγάλουν 3-4 φύλλα.

Η σπορά- καλλιέργεια λάχανου γίνεται ως εξής:

  • 270-300 σπόροι ανά γραμμάριο
  • 2000-3500 φυτά ανά στρέμμα
  • 30-35 γραμμάρια σπόρου ανά στρέμμα
  • 60-90 εκ. μεταξύ των γραμμών & 40-70 εκ. μεταξύ των φυτών
  • Βάθος σποράς 0,5-1,5 εκ.
  • Συγκομιδή 2-4 μήνες από την μεταφύτευση
  • Μέση απόδοση 3000-6000 κιλά ανά στρέμμα

ΣΠΟΡΟΙ ΛΑΧΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ AGROGEN:

Η AGROGEN ΣΤΟ TWITTER

Η AGROGEN ΣΤΟ FACEBOOK

Η AGROGEN ΣΤΟ PINTEREST

Agrogen S.A.

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 30 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Στη γκάμα των προϊόντων της ανήκουν σπόροι κηπευτικών, σπόροι αρωματικών και κτηνοτροφικών φυτών, σπόροι γκαζόν, πατατόσπορος, κοκκάρι, απωθητικά ζώων, καθώς και υψηλής ποιότητας λιπάσματα και φυτοχώματα. Στηρίζει και προμηθεύει με τα προϊόντα της τα καλύτερα γεωπονικά καταστήματα και φυτώρια της χώρας μας. Παράλληλα, σποροπαράγει με μεράκι ελληνικές ποικιλίες κηπευτικών, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του γενετικού υλικού στη χώρα μας. Με σεβασμό στον καλλιεργητή και στο περιβάλλον, δεν διαθέτει γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αλλά μόνο πιστοποιημένους και ελεγμένους σπόρους.

Η AGROGEN στο YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

sample+30 210 6020863
+30 210 6658822

sampleinfo@agrogen.gr
sales@agrogen.gr

 

        47ο χλμ. Αττικής Οδού
19400, Τ.Θ. 394 Κορωπί, Αττική

ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.