ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ (Solanum melongena) -

Η Μελιτζάνα  (Solanum melongena) είναι ένας πολυετής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 80 εκ. και ανήκει στην οικογένεια των Στρυχνοειδών (Solanaceae). Τα άνθη της έχουν χρώμα μωβ και ο καρπός της διαφέρει στο μέγεθος εξαιτίας των διαφορετικών ποικιλιών που έχει η μελιτζάνα. Πιο γνωστές ποικιλίες είναι  η Τσακώνικη μελιτζάνα (με μωβ μακρούς καρπούς) και  η μελιτζάνα του Λαγκαδά (μέσης πρωιμότητας, συνεχούς αναπτύξεως και καρποφορίας, με επιμήκεις  μεγάλους, σκούρου μωβ χρώματος καρπούς)

Η σπορά - καλλιέργεια μελιτζάνας γίνεται ως εξής:

  •         200-250 σπόροι ανά γραμμάριο
  •         28-30 γραμμάρια σπόρου ανά στρέμμα
  •         60-75 εκ. μεταξύ των γραμμών & 45-60 εκ. μεταξύ των φυτών
  •         Βάθος σποράς 1 εκ.
  •         Συγκομιδή 80-85 ημέρες από την μεταφύτευση
  •         Μέση απόδοση 3500-5500 κιλά ανά στρέμμα

ΣΠΟΡΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ από την Agrogen

Οι σπόροι μελιτζάνας είναι μη γενετικά τροποποιημένοι

Η AGROGEN ΣΤΟ TWITTER

Η AGROGEN ΣΤΟ FACEBOOK

Η AGROGEN ΣΤΟ PINTEREST

Agrogen S.A.

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 30 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Στη γκάμα των προϊόντων της ανήκουν σπόροι κηπευτικών, σπόροι αρωματικών και κτηνοτροφικών φυτών, σπόροι γκαζόν, πατατόσπορος, κοκκάρι, απωθητικά ζώων, καθώς και υψηλής ποιότητας λιπάσματα και φυτοχώματα. Στηρίζει και προμηθεύει με τα προϊόντα της τα καλύτερα γεωπονικά καταστήματα και φυτώρια της χώρας μας. Παράλληλα, σποροπαράγει με μεράκι ελληνικές ποικιλίες κηπευτικών, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του γενετικού υλικού στη χώρα μας. Με σεβασμό στον καλλιεργητή και στο περιβάλλον, δεν διαθέτει γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αλλά μόνο πιστοποιημένους και ελεγμένους σπόρους.

Η AGROGEN στο YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

sample+30 210 6020863
+30 210 6658822

sampleinfo@agrogen.gr
sales@agrogen.gr

 

        47ο χλμ. Αττικής Οδού
19400, Τ.Θ. 394 Κορωπί, Αττική

ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.