ΠΕΠΟΝΙ (Cucumis melo)          

Το πεπόνι είναι αναρριχόμενο ή έρπων φυτό με μεγάλα φύλλα, κίτρινα άνθη και ο καρπός του είναι κυρίως  σαρκώδης  ράγα. Ανήκει στην οικογένεια  των Κολοκυνθοειδών (Cucurbitaceae).  Είναι ένα γλυκό φρούτο του καλοκαιριού και είναι πολύ καλή πηγή υδατανθράκων, βιταμινών και θρεπτικών συστατικών.  Καλλιεργείται σε ζεστά κλίματα και σε θέσεις με πλήρη ήλιο.

ΣΠΟΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΕΠΟΝΙΟΥ:

Η σπορά πεπονιού γίνεται ως εξής:

  • 25-30 σπόροι ανά γραμμάριο
  • 400-600 φυτά ανά στρέμμα
  • 35-40 γραμμάρια σπόρου ανά στρέμμα
  • 150-250 εκ. μεταξύ των γραμμών & 25-40 εκ. μεταξύ των φυτών
  • Βάθος σποράς 2,5-5 εκ.
  • Συγκομιδή 80-120 ημέρες από την μεταφύτευση
  • Μέση απόδοση 3000-5000 κιλά ανά στρέμμα

ΣΠΟΡΟΙ ΠΕΠΟΝΙ από την Agrogen:

Οι σπόροι πεπονιού είναι μη γενετικά τροποποιημένοι.

Η AGROGEN ΣΤΟ TWITTER

Η AGROGEN ΣΤΟ FACEBOOK

Η AGROGEN ΣΤΟ PINTEREST

Agrogen S.A.

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 30 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Στη γκάμα των προϊόντων της ανήκουν σπόροι κηπευτικών, σπόροι αρωματικών και κτηνοτροφικών φυτών, σπόροι γκαζόν, πατατόσπορος, κοκκάρι, απωθητικά ζώων, καθώς και υψηλής ποιότητας λιπάσματα και φυτοχώματα. Στηρίζει και προμηθεύει με τα προϊόντα της τα καλύτερα γεωπονικά καταστήματα και φυτώρια της χώρας μας. Παράλληλα, σποροπαράγει με μεράκι ελληνικές ποικιλίες κηπευτικών, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του γενετικού υλικού στη χώρα μας. Με σεβασμό στον καλλιεργητή και στο περιβάλλον, δεν διαθέτει γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αλλά μόνο πιστοποιημένους και ελεγμένους σπόρους.

Η AGROGEN στο YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

sample+30 210 6020863
+30 210 6658822

sampleinfo@agrogen.gr
sales@agrogen.gr

 

        47ο χλμ. Αττικής Οδού
19400, Τ.Θ. 394 Κορωπί, Αττική

ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.