ΦΑΓΟΠΥΡΟ φάκελος 100g

Σπόροι Φαγόπυρου

Price
6,00 €
Description

ΣΠΟΡΟΙ ΦΑΓΟΠΥΡΟ φάκελος 100g (3.500 σπόροι)

ΦΑΓΟΠΥΡΟ (Fagopyrum esculentum)

Ο φαγόπυρος είναι ένα ετήσιο φυτό με άυξηση έως και 1,5 m. Είναι σε ανθοφορία από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο, και οι σπόροι ωριμάζουν από Αύγουστο έως Οκτώβριο. Τα λουλούδια είναι μονόοικα (μεμονωμένα λουλούδια είναι είτε αρσενικό ή θηλυκό, αλλά και τα δύο φύλα μπορούν να βρεθούν στο ίδιο φυτό) και γονιμοποιούνται από τις μέλισσες. Κατάλληλο για: ελαφριά (αμμώδη), μεσαία (αργιλώδη) και βαριά (άργιλος) εδάφη, προτιμά καλά στραγγιζόμενα εδάφη και μπορεί να αναπτυχθεί σε βαριά αργιλώδη και θρεπτικά φτωχά εδάφη. Κατάλληλο pH: όξινα, ουδέτερα και βασικά (αλκαλικά) εδάφη και μπορεί να αυξηθεί σε πολύ όξινα εδάφη. Δεν μπορεί να αναπτυχθεί στη σκιά. Προτιμά ξηρό ή υγρό χώμα και ανέχεται την ξηρασία.

 

Σπορά – Φαγόπυρο:

Ημέρες μέχρι τη βλάστηση: 5-10

Ημέρες μέχρι τη συγκομιδή: 3 μήνες

Εποχή Φύτευσης: Τέλος της άνοιξης

Τρόπος Φύτευσης: απευθείας

Ύψος φυτού: 1m

Απόσταση μεταξύ των φυτών: 8-10kg/στρέμμα με 45εκ ανάμεσα στις γραμμές

Σπόροι ανά γραμμάριο: 30

Κύκλος ζωής  Ετήσιο

 

Η AGROGEN ΣΤΟ TWITTER

Η AGROGEN ΣΤΟ FACEBOOK

Η AGROGEN ΣΤΟ PINTEREST

Agrogen S.A.

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 30 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Στη γκάμα των προϊόντων της ανήκουν σπόροι κηπευτικών, σπόροι αρωματικών και κτηνοτροφικών φυτών, σπόροι γκαζόν, πατατόσπορος, κοκκάρι, απωθητικά ζώων, καθώς και υψηλής ποιότητας λιπάσματα και φυτοχώματα. Στηρίζει και προμηθεύει με τα προϊόντα της τα καλύτερα γεωπονικά καταστήματα και φυτώρια της χώρας μας. Παράλληλα, σποροπαράγει με μεράκι ελληνικές ποικιλίες κηπευτικών, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του γενετικού υλικού στη χώρα μας. Με σεβασμό στον καλλιεργητή και στο περιβάλλον, δεν διαθέτει γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αλλά μόνο πιστοποιημένους και ελεγμένους σπόρους.

Η AGROGEN στο YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

sample+30 210 6020863
+30 210 6658822

sampleinfo@agrogen.gr
sales@agrogen.gr

 

        47ο χλμ. Αττικής Οδού
19400, Τ.Θ. 394 Κορωπί, Αττική

ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.